Träningslust i nöd och lust

Träningslust

– i nöd och lust. När jag drar på mig mina cykeltights ändras mitt fokus, hela kroppen laddar för ett träningspass på min racercykel. Min kompressionströja glider alltför lätt på min överkropp som inte fyller upp den till 100%, men vad tusan 90 % är fantastiskt bra! De korta cykelstrumporna från Gococos sitter som en handske på foten. Och när min Garmin 305 sitter på plats på styret är det dags för dojorna.

Klara färdiga cykla

Äntrar min cykel, trampar i dojorna i fästena, trampar till lite lätt och sen rullar det på ganska snabbt! Fartvinden kyler min ouppvärmda kropp men efter några minuter börjar den bli varm och efter ett par kilometer trycker jag på lite extra och hastigheten ökar. Det är en skön känsla att känna hur musklerna jobbar för att hålla farten uppe. I uppförsbackarna får jag mjölksyra i mina ben och det känns tungt, men även detta är en go känsla för återhämtningen går ganska fort. Under en del perioder smärtar det i musklerna av ansträning, precis så ska det vara, det ska kännas, sen är det bara till att köra på och komma förbi smärtan och hitta flytet igen.

Mellangården

Mot slutet av rundan brukar mellangården inte gilla sadeln och vid lite ojämnheter i vägen smärtar det. Men jag vet att smärtan bara är på besök, det är bara till att köra på.

Avstigning

Att kliva av cykeln efter ett par timmars trampande känns konstigt. Stela ben, ont i rumpan, blöta kläder men det finns en go känsla i kroppen som gör att jag bara vill göra det om och om igen. Återhämtar mig ganska fort men är törstig och dricker mängder under några timmar.

Träning

Träning är så mycket mer än att bara simma, cykla eller springa en runda, för mig handlar det om en känsla och upplevelse dels av jag ser runt omkring mig men även hur det känns i kroppen. Jag kommer aldrig att vara bäst på det jag gör, det är inte min ambition. Att ha roligt och att må bra är mitt fokus, sen att jag är långsam spelar ingen roll för mig för jag har roligt och mår bra när jag får träna. När jag inte kan träna är en helt annan historia som jag får ta en annan dag.