Cykel Resa i Gabicce Mare

Torsdag

Näst sista cykeldagen i Italien började benen vara ganska möra men en lugn tur i de Italienska landskapen var ändå fortfarande riktigt lockande! Det går liksom inte att få nog av naturen, utsikten och vägarna! Även om man i vissa uppförsbackar undrar varför man egentligen har betalat för att plåga sig själv…;)

75 km och drygt 1000 höjdmeter senare var det skönt att ta en dusch, äta en god lunchbuffé och sedan gå ned och slänga sig i en solstol vid poolen. Och hör och häpna, vi badade faktiskt inte bara i den varma bubbelpoolen utan även i den vanliga poolen som var desto kallare..

En härlig kväll blev där vi återigen stöp i säng ganska tidigt. Luften och cyklingen börjar ta ut sin rätt och nu är det ju faktiskt bara en cykeldag kvar på årets resa! Men den historien sparar vi till imorgon för nu skall jag hoppa i säng..:)

Onsdag

Eftersom jag roat mig med att träna om kvällarna i veckan så har uppdateringen från Italien gått lite segt, så tänkte passa på att skriva om de resterande dagarna nu när jag sitter med trötta ben i soffan och inte vill resa mig mer än jag behöver..:)

Vi vaknade till en blå och fin himmel och hoppades därför på en solig cykeltur även om väderleken varnade för sämre väder på eftermiddagen.

Turen började med flack åkning i ungefär 30 km innan det började gå uppför. Och sedan fortsatte det verkligen uppför. 700 meters höjd ligger San Marino på. En stigning som vi tog på ungefär 10 km cykelväg. Lägsta växel och trampa är det enda som gäller då!

När vi väl började närma oss San Marino kunde vi se regnmolnen som började hopa sig nere i dalen. Och stoppet uppe i själva San Marino blev ganska kort föra några av oss, som hellre ville vända hemåt och i alla fall ta nedförsbackarna innan regnet skulle komma ikapp oss.

Utför backarna insåg vi snart att regnet redan hade hunnit vara där. Vattnet rann rejält längs gatorna och även om det inte regnade just då så var det tydligt att ett rejäl regnväder hade dragit fram där.

Vi hann utför alla backarna och stannade på ett fik för att få i oss lite energi innan vi fortsatte tillbaka till hotellet. Hann inte kom allt för långt innan vi mötte regnovädret som hade med sig både en rejäl hagelskur och åska. Dyngsura cyklade vi på så snabbt vi kunde, med flera centimeter vatten på vägen och en himmel som hade öppnat sig var det svårt att bli blötare än vi var. Men det var ändå med ett leende på läpparna som vi kom tillbaka till hotellet efter drygt 82 km och närmare 1000 höjdmeter.

Snabbt in i duschen för att få upp värmen och få lite lunch i magen innan det kom en buss och hämtade upp oss. Vi skulle nämligen få åka till Somec och se hur de tillverkade sina cyklar. Riktigt intressant och en rolig eftermiddagen fick vi där. Först rundvandring i deras lilla produktionslokal och sedan en stund i deras shop.

Några timmar senare kurrade magen ordentligt igen och kvällens middag smakade ljuvligt. Mina två huvudrätter var någon lasagneaktig måltid med massa ost och mozarellaost med tomat. Riktigt gott och som vanligt var det både förrätt och efterrätt också. Så mätta och nöjda efter en lång dag kröp vi i säng tidigt och slocknade ungefär i samma stund som vi lade huvudet på kudden.

Tisdag

På tisdagen var det mulet och regnet hängde i luften men taggade begav vi oss ändå iväg på morgonen. Var en backe på 200 höjdmeter efter ungefär en mil, först uppför sedan samma höjdskillnad utför. Annars gick det relativt flackt de tre först milen, innan dagens längre stigning började. Denna gång en klättring på 500 höjdmeter. Jobbigt åt mina ben som knappt cyklat i år men ändå härligt att få ta i lite.

Vi stannade i Urbino för en fika med de andra grupperna innan vi åkte hem mot hotellet igen. Då började vädret spricka upp och vi fick se mer och mer av solen. Så underbart att äntligen få känna på lite sommarvärme och njuta av de värmande strålarna.

Drygt 93 km och 1100 höjdmeter blev tisdagens tur. Så tillbaka på hotellet smakade lunchbuffén riktigt bra. Och eftersom solen nu hade kommit fram ordentligt skyndade vi oss ned till Poolen för att njuta av lite sol, värme och bad.

Och en öl sägs ju vara bra sportdryck som återhämtning efter långa pass. Sant eller inte så anammade vi det i alla fall..;)

Låg vid poolen i ett par timmar innan det var dags att gå in och göra sig redo för kvällens middag. Trots en rejäl lunch smakade middagen också ljuvligt gott. Förrättsbuffé, två huvudrätter (pasta med någon god tomatsås och makrill) och slutligen dubbla efterrätter för mig. Mums mums!

Måndag

Uppkopplingen har varit rejält svajig under veckan och oftast har det inte gått att komma ut på nätet alls. Så därför kommer inläggen från resan nu när jag är hemma igen istället. Så de närmsta dagarna blir det löpande uppdatering dag för dag från våra cykeläventyr i Italien.

Som jag skrev i förra inlägget regnade det i måndags men några av oss bestämde oss ändå för att själva ta en kortare tur. Vi hann dock inte mer än komma ett par hundra meter från hotellet innan Stefan slirade till. Då kände jag att det inte var något för mig och vände om hem. Fjolårets vurpa får räcka, åka ut och köra italienska backar när det är riktigt halt och slirigt känns bara dumt.

Eftersom det var regnväder ordnade hotellet så vi fick åka iväg på vinprovning på eftermiddagen. Vi var till samma vingård ifjol men ändå mysigt att se den igen. Och provsmaka viner, ostar, korvar och skinkor kan ju aldrig bli fel..:) Lite livemusik av vår bartender på det och eftermiddagen var fulländad!

Efter vingården fortsatte vi till en gammal mysig stad där vi gick runt och myste och kollade på den fina utsikten. Det hade slutat regna vid det här laget och det kunde ju jag och Sandra inte göra annat än fira och hoppas det skulle hålla i sig till på tisdagen..;)

Tillbaka på hotellet blev det återigen en riktigt god middag. Pasta med olika ostar var jättegott, fisken helt okej och färska frukter kan ju inte bli annat än pricken över i!

Lördag och Söndag

Resan började på lördagmorgon då vi begav oss mot Arlanda och sedan vidare till Bologna via Munchen. En resa som gick bra även om det alltid är drygt med mellanlandningar som känns som att de äter onödig tid.

I Bologna fick vi vänta ungefär två timmar innan det andra gänget kom så vi tillsammans kunde åka buss till hotellet i Gabicce Mare.

Väl på plats på hotellet njöt vi av en fantastisk middag innan vi ställde in cyklarna och sedan stöp i säng.

Vaknade till en ganska blå himmel med lite havsutsikt från balkongen. Sämre kan man helt klart ha det!

Efter en mättande frukost samlades vi vid halv tio för avfärd, tre sträckor var det att välja mellan en på omkring fem mil, en på omkring sju mil och på omkring nio mil. Dessa visade sig dock senare ha blivit sex, sju och tio mil.

Dagens första pass slutade på drygt sju mil och ca 1000 höjdmeter för mig. Då hade jag dock 1-2 km extra mot för de andra då jag hamnade på lite villovägar inne i byn. Det går inte riktig att släppa mig lös..;)

Middagen igårkväll smakade i alla fall riktigt gott efter resans första cykeltur!

Idag är vädret sämre och det varnas för rejält med regn. Har regnat sedan igår eftermiddag men är uppehåll nu, så vi tänker passa på att ta en egen kort tur på någon mil bara innan vi klockan två skall bli upphämtade för att åka ut till en vingård.

Vi har det bra och njuter för fulla muggar i alla fall, nu hoppas vi bara solen skall titta fram lite mer också!